Tuesday 19 June 2012

The flower inside


Food basically relates on four aspects: taste, scent, colour, and your momentary mood. When one's hungry, she or he would be able to eat unpleasant combinations of aliments in the quickest way possible. The education to good, high quality food, slow-food if you wish [http://www.slowfood.com/], is that of making of (almost) every meal a sort of personal feast, an emotion that has to warm up you belly, your psychical state and your day. I couldn't help myself noticing that the presentation and the atmosphere around your dishes, even if they are as simple as a fired egg on a Sunday morning might dramatically change.


Double coloured turbans 
guarding a chickpeas soup with rice 


Delicatessen lying at the anchor on a violet sea


Awakening of daffodils 


A garden brunch on the table

2 comments:

  1. Siete davvero un esteta della gastronomia: accompagnare ai piaceri del gusto anche quelli della vista e dell'olfatto è ciò che distingue un vero artista della cucina da tutti gli altri foood-bloggers! Vi ammiro moltissimo per questa capacità e vi rendo omaggio!
    ;-)

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  2. Dobbiamo far rivivere Rastignac, Des Esseintes e Sperelli: è il nostro compito :) Scherzi a parte credo profondamente nel fatto che la gastronomia sia la porta che apre progressivamente le porte dell'estetica e quando si combina con i fiori acquisisce automaticamente uno status più alto, poiché si unisce l'idea del fatuo a quella del sostanziale! :) E anche voi, ad ogni buon conto, siete un esteta molto superiore alla totalità dei fashion bloggers in circolazione.

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