Friday, 15 June 2012

Orange chicken in armour

Chivalry isn't dead, not in the kitchen at least, but it's sliding into piracy. Forge the aluminium foil, lay there the organic chicken thighs, pour over a marinate of white wine, orange juice and extra-virgin (knights prefer virgins!) olive oil, and add spices (salt, thyme, bay leaf, marjoram, black pepper).



Before the night rest, with its orange cloves squires.


The alluminium flower where the magic happens, 
due also to the fellow oven 


The knight has become a shinbone pirate with bay feathers


An orange sun shines on a mash-cloud, 
while a beetroot lightening branches out
on two chicken-pirates, sleeping on olive barrels.

There still are some preparations that stand bravely against the tyranny of fast and junk food, although they are simple, quick and easy as well.

2 comments:

  1. Un post assolutamente perfetto, sia per la raffinatissima ed originalissima ricetta, sia per la qualità delle immagini e del testo, sia per il noto sense of humour del divin Marchese!
    ;-)

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  2. Troppo gentile, però questa è veramente un ricetta semplice, che sporca pochissimo, che riesce anche alla persona meno pratica di cucina ed è molto scenografica anche per gli incontri galanti (purché l'incontro non sia vegetariano). Che dire di più? :)

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